6-й сезон української Премії L’ORÉAL–UNESCO «Для жінок у науці» розпочався

Триває приймання заяв на участь у 6-му сезоні української Премії L’ORÉAL–UNESCO «Для жінок у науці».

ТОВ «L’ORÉAL УКРАЇНА» запровадило цю премію у партнерстві з Національною академією наук України, Громадською організацією «Центр «Розвиток корпоративної соціальної відповідальності»» та під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО.

Українська премія є частиною глобальної програми L’ORÉAL-UNESCO «Для жінок у науці», що від 1998 року сприяє збільшенню внеску жінок у сферу наукових досліджень на глобальному рівні. Мета премії – підвищити рівень представленості жінок у науці.

До участі у цій програмі організатори запрошують жінок віком від 18 до 40 років, які професійно виконують наукові дослідження у галузі STEM (наука, технології, інжиніринг і математика) на території України – в будь-яких закладах вищої освіти, їхніх дослідницьких центрах або в установах Національної академії наук України – і відповідають таким умовам:

• є громадянками України;
• мають вік від 18 до 40 років на момент закінчення терміну подання заяв;
• мають науковий ступінь;
• мають публікації в журналах, індексованих у міжнародних наукометричних базах «Scopus» і/або «Web of Science» (більшість вагомих публікацій мають українську афіліацію);
• соціально активні задля популяризації науки.

Заяви від потенційних учасниць приймають до 31 травня 2024 року (включно) за встановленою формою через онлайн-платформу.

Кожну заяву оцінюватиме незалежне журі програми у складі запрошених організатором експертів із різних галузей науки.

Наступним етапом премії стане відбір десяти фіналісток для участі у співбесідах у вересні 2024 року й оголошення трійки переможниць у листопаді 2024 року. Про спосіб і місце оголошення буде повідомлено окремо на Facebook-сторінці й офіційному вебсайті компанії.

Кожна лауреатка отримає грошову премію 500 000 (двісті тисяч) гривень після відрахування обов’язкових платежів і зборів, яку зможе використати на власний розсуд.

Додаткова інформація про українську Премію L’ORÉAL–UNESCO «Для жінок у науці» 2024

nas.gov.ua