Призначення. Отриманий порошок з проростків може додаватися до будь-яких страв як вітамінномінеральна добавка до харчування.
Галузь застосування. Медицина, харчова промисловість.
Переваги. Запропонований винахід відрізняється від аналогів тим, що сушку проростків здійснюють при температурі нижче 40°С в безкисеневому середовищі, наприклад, в конденсаційно – вакууумній сушарці, що сприяє збереженню максимальної кількості біологічно активних речовин проростків.
Опис. Запропонований спосіб здійснюється таким чином: проростки зернових, зернобобових, овочевих чи горіхоплодних культур миють, розміщують та сушать в конденсаційно – вакуумній, сублімаційній чи іншій аналогічній сушарці. Сушку здійснюють при температурі нижчій за 40°С та тиску 100 мм рт.ст. на протязі 12-15 годин. Готовий продукт вивантажують з сушарки, подрібнюють та зберігають у заданому середовищі. Отриманий порошок з проростків може додаватися до будь-яких страв як вітамінномінеральна добавка до харчування.