Пружна планетарна муфта

ОПИС:

Запропонована пружна планетарна муфта складається з ведучої півмуфти у вигляді зубчастого колеса з внутрішніми зубами, і веденої  півмуфти  у вигляді водила, на якому закріплені осі з встановленими на них рухомо сателітами з порожнинами. На торцях сателітів і в осях виконані радіальні пази. У порожнинах встановлені пружини, виконані у вигляді спіралей Архімеда, одним кінцем закріплені в пазах осей, а другим у пазах сателітів. Рухома частина планетарної муфти закрита кришкою. При передачі крутного моменту від вала до вала через півмуфти, обертання буде передаватися на сателіти, які обертаючись навколо осей, стягують пружини і далі сателіти не обертаються – крутний момент від ведучої півмуфти передається веденій півмуфті напряму. Внутрішнє зубчасте  зачеплення на протязі всього часу дозволяє валам обертатися в одному напрямку, тобто виключає момент реверсу веденої півмуфти, а пружини поглинають динамічні навантаження, які виникають, та зменшують їх вплив на деталі привода.

ПЕРЕВАГИ ПЕРЕД АНАЛОГАМИ:

Зменшення динамічних навантажень при передачі крутного моменту від вала до вала у приводах будівельних, підйомно транспортних, дорожніх, меліоративних та інших машин. У запропонованій планетарній муфті виключається момент реверсу веденого вала, а завдяки цьому зменшуються динамічні навантаження.

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Розроблена пружна муфта може бути використана для з’єднання валів підйомно-транспортних будівельних, дорожніх, меліоративних та інших машин.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Будівельне, дорожнє та ін. машинобудування.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Потрібне доопрацювання.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Розроблена робоча документація..

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Продаж патентів. Продаж ліцензій. Спільне доведення до промислового рівня.

НОВИЗНА:

1 патент України.

 

БАЖАЄТЕ ДІЗНАТИСЯ БІЛЬШЕ ПРО ЦЮ РОЗРОБКУ,

НАПИШІТЬ НАМ