Сонячний тепловий генератор-водонагрівач

ОПИС:

Сонячний тепловий генератор-водонагрівач являє собою надувну пневматичну прозору пластикову сферу, що має часовий механізм відслідковування напрямку сонця. Половина внутрішньої поверхні має металізоване дзеркальне світловідбивне покриття. Всередині сфери (у фокусі зібраних променів) встановлено мідний змійовик-теплообмінник. Впускний і випускний трубопроводи під’єднанні до бака-теплоакумулятора із шаровим краном з поплавком, крізь кран з душовою сіткою, клапан та дросельну засувку.

ПЕРЕВАГИ ПЕРЕД АНАЛОГАМИ:

Відрізняється підвищеною геометричною точністю поверхні (сферичності) рефлектора, якістю і точністю фокусування його відзеркалювальної поверхні при підвищеній ефективності використання падаючого випромінювання, легкістю конструкції, можливістю згортання та транспортування, розширенням можливостей приймача сонячної енергоустановки з сильноконцентруючою системою і зниженням нагріву приймача за рахунок охолодження, забезпеченням конструкції сонячного теплового генератора-водонагрівача саморегулюючим безконтактним регулюванням теплового потоку.

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Задача моделі – підвищення ефективності використання, мобільність, надійність, технологічність установки сонячного гарячого водопостачання. Модель належить до пристроїв для ефективного нагріву води шляхом перетворення сонячної енергії в теплову та збереження нагрітої води тривалий час для подальшого використання її в господарських потребах.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Сонячний тепловий генератор-водонагрівач дає можливість ефективно використовувати сонячну енергію завдяки геометрично точній сферичності. Можливість транспортування, згортання та розгортання, легкість встановлення конструкції у приватних будинках, з підводом водопостачання, або систем збору дощової води, дає можливість значно економити кошти на опалювання та гаряче водопостачання будинків, а також розташовувати сонячний тепловий генератор – водонагрівач у місцях із дефіцитом енергетичних ресурсів. Завдяки використанню гнучких труб, дозволяє встановлювати його у тимчасових військових таборах, польових станах, туристичних таборах із системою збору дощової води.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Забезпечує отримання стабільних результатів.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Випробувано в режимі дослідної експлуатації.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

Продаж технічної документації. Продаж патентів. Спільне доведення до промислового рівня.

НОВИЗНА:

1 патент України.

 Детальніше…