Модель слухового апарату

Область дослідження – медицина.

Призначення. Слуховий апарат призначений для людей з проблемами зі слухом. Модель може бути замаскована під звичайний плеєр, що допоможе людям відчути себе більш впевнено.

Сфера застосування. Відділення отоларингології.

Опис. Український винахідник розробив унікальну модель слухового апарату, яка незважаючи на надзвичайно низьку вартість матеріалів та простоту конструкції, за своїми технічними характеристиками не поступається закордонним аналогам. Модель має дуже просту конструкцію та представляє собою  невеликий прямокутний корпус  з навушниками, чим нагадує MP3-плеєр. Розробка складається з мікрофону, внутрішнього підсилювача та елементу живлення. Мікрофон, електричний підсилювач і телефон утворюють електроакустичний тракт слухового апарату. Мікрофон перетворює звукові коливання в електричний сигнал. Підсилювач збільшує потужність цього сигналу і далі він підводиться до телефону. Телефон пристрою за допомогою шнура з’єднується з корпусом і розміщується у вушній раковині. Замість вушних вкладишів, які є обов’язковою деталлю звичайних слухових апаратів, розробник пропонує використовувати вакуумні навушники. Такий підхід може знизити ціну апарату, адже навушники значно дешевші та працюють довше, ніж вушні вкладиші. Зовнішню оболонку апарату можна зменшити в два рази, що зробить його зручнішим для користування.

Переваги. Принципово новим в апараті являється застосування звичайних доступних радіоелементів. Раніше все фірми намагалися спеціально під кожну модель слухового апарату розробляти окрему мікросхему.

Техніко-економічний ефект. Унікальність апарата в тому, що він  в десятки разів дешевше порівняно з моделями, які вже продаються на ринку. Коштує всього близько 6 $, тоді як ціни на заводські слухові  апарати  починаються від 75 $ і сягають більше 3000 $ залежно від моделей.

Стадія готовності. Перевірено у лабораторних умовах.

Пропозиції щодо співробітництва. Спільне доведення до промислового рівня. Продаж патентів. Продаж ліцензій.

Детальніше…