Триває формування консорціумів і подання заявок на участь у конкурсі Стартових грантів Європейської дослідницької ради 2024 року (ERC Starting Grant 2024)

В межах програми Європейського союзу «Горизонт Європа» триває формування консорціумів і подання заявок на участь у конкурсі Стартових грантів Європейської дослідницької ради 2024 року (ERC Starting Grant 2024).

Європейська дослідницька рада є провідною організацією Європейського союзу, що створена для фінансування передових наукових досліджень. Стартові гранти Європейської дослідницької ради призначені для підтримки науковців будь-якої національності з досвідом дослідницької діяльності 2‑7 років після отримання PhD ступеня та багатообіцяючим науковим доробком. Апліканти мають продемонструвати новаторський характер, амбітність та здійсненність своєї дослідницької пропозиції та можуть подавати заявку на етапі формування і створення ними власної незалежної дослідницької групи чи програми. Стартові гранти можуть надаватися на суму до 1,5 млн. Євро на період до 5 років.

В межах гранту може надаватися додаткове фінансування в розмірі до 1 млн. Євро для покриття витрат на переїзд виконавців до країн ЄС або асоційованих країн, закупівлі необхідного обладнання та/або оплати доступу до великих інфраструктурних об’єктів та/або інших витрат на виконання експериментальних та польових досліджень, за винятком витрат на персонал.

Додаткову інформацію щодо конкурсу можна отримати за цим посиланням.

Термін подання заявок: 24 жовтня 2023 року.

За необхідності, працівник Офісу сприяння міжнародній грантовій діяльності НАН України надасть Вам додаткові консультації. Контактні дані: e‑mail: s.lev@nas.gov.ua, тел.: (044) 239-67-99.

Інформація щодо усіх поточних конкурсів за програмою «Горизонт Європа» доступна на цьому порталі.

nas.gov.ua