Технологія створення протимікробного ранозагоюючого засобу на основі екстракту хмелю

Призначення. Для створення ефективного засобу багатоспрямованої дії на основі вітчизняної рослинної сировини для лікування інфікованих ран.

Технічні характеристики. Вибраний оптимальний інтервал концентрацій діючої і допоміжних речовин у відсотках, а саме, екстракту хмелю вуглекислотного (0,5-5,0), пропіленгліколю (5,0-15,0), емульгатору № 1 (1,0-5,0), поліетиленоксиду 1500 (20,0-30,0), поліетиленоксиду 400 решта, що входять до складу нового ранозагоючого лікарського засобу, забезпечує необхідні протимікробні властивості мазі, що є важливим за його медичним призначенням.

Галузь застосування. Фармація, медицина

Переваги. Вперше розроблено технологію щодо використання екстракту хмелю вуглекислотного у комбінації з допоміжними речовинами у складі нового лікарського засобу для лікування інфікованих ран. Створений протимікробний ранозагоючий засіб на основі екстракту хмелю у формі мазі за розробленим складом і технологією є ефективним і оригінальним та відрізняється від препаратів аналогічної дії розширеним спектр протимікробної дії, комплексним впливом на уражені тканини (протимікробним, протизапальним і репаративним), є гіпоалергенним та безпечним при тривалому застосуванні.

Опис. Технологія полягає у створенні протимікробного засобу на основі рослинної сировини, що забезпечує комплексну дію препарату на уражені тканини. Запропоновано технологію створення препарату з високим рівнем антимікробної активності, що досягається вибором якісного та кількісного складу компонентів (вуглекислий газ екстракт хмелю, допоміжні речовини та їх оптимальний діапазон концентрації). Технологія дозволяє вирішити завдання підвищення рівня та розширення спектру специфічної активності при зменшенні негативних ефектів. Вперше розроблено технологію використання вуглецю екстракт хмелю двоокис у складі нового препарату у вигляді мазі для лікування ран оптимальний асортимент концентрації діючих і допоміжних речовин, дані про показники антимікробної активності препарату

Детальніше…