Оголошено конкурс науково-технічних проєктів за Програмою інформатизації НАН України на 2024 рік

Проведення конкурсу спрямоване на виконання Програми інформатизації на 2020-2024 роки за основними її напрямами (див. Додаток).

  1. У конкурсі можуть брати участь проєкти, виконавцями яких є установи НАН України. Установи, що не підпорядковані НАН України, можуть бути тільки співвиконавцями проєкту.
  2. До участі в конкурсі допускаються лише проєкти, що спрямовані на виконання завдань Програми інформатизації НАН України. Перелік конкурсних завдань наведено в Додатку.
  3. Проєкт має бути спрямованим на виконання одного або кількох з переліку конкурсних завдань або їх частин.
  4. Фінансування проєкту визначається замовником Програми інформатизації НАН України (Президія НАН України) лише на поточний рік.
  5. Для участі в конкурсі виконавець у зазначений в оголошенні термін має подати Запит на виконання проєкту, оформлений відповідно до форми запиту, затвердженої

Постановою Президії НАН України від 19.12.2018 р. № 339 “Про затвердження Порядку формування тематики та контролю за виконанням наукових досліджень в НАН України”.

       6. Пріоритетними роботами на 2024 рік є такі:

  • супроводження та доопрацювання згідно зі змінами законодавства функціонуючих систем, розроблених у рамках Програми інформатизації НАН України;
  • перенесення баз даних та обробку даних систем, розроблених у рамках Програми інформатизації, до хмарного середовища НАН України;
  • проєкти, спрямовані на розробку та впровадження хмарних та грід сервісів для забезпечення наукових досліджень, які по завершенню проекту мають бути внесені в каталог сервісів національної хмари відкритої науки, яка будується та буде інтегрована в Європейську хмару відкритої науки;
  • проєкти щодо підвищення інформаційної безпеки баз даних функціонуючих систем, розроблених в рамках Програми інформатизації НАН України.

Термін проведення конкурсу: 29.01.2024 – 29.02.2024.

Заповнені форми запитів подаються до Відділу проблем практичної інформатики Інституту програмних систем НАН України.
Адреса: 01030, Київ, вул.  Володимирська, 54, к. 436.
Тел.: +380(44) 2396640

Обов’язково відправляти електронні копії Запитів на електронну адресу: chobot@nas.gov.ua.

ДОДАТОК

nas.gov.ua