Інтелектуальна технологія створення достовірного інформаційного поля об’єкта із заданими властивостями в семантичному моделюванні знань предметної області

Призначення. Для формування структури достовірного інформаційного поля об’єкта на основі автоматичного поповнення даних з відкритого Веб-середовища, семантичного аналізу метаданих та адаптації моделей до специфіки вирішуваної.

Технічні характеристики. Технологія розрахована на використання у вигляді систем та модулів на ПК, який сумісний з архітектурою х86 або х64, відповідна ОС MS Windows 8,10, RAM 16 Гб, HDD – диск 1000 Gb, має бути встановлений редактор онтологій Protege.

Галузь застосування. Промисловість, економіка, системи е-навчання, оборона і національна безпека. Міністерство цифрової трансформації України, державні підприємства, установи, учбові заклади, органи кібербезпеки та комерційні структури орієнтовані на надання аналітично-інформаційних послуг.

Переваги. Розробка нової концепції інформаційного поля об’єкта із заданими параметрами, яке структурується певним чином та автоматично поповнюється даними із відкритого Веб-середовища, що дозволяє покращити якість семантичних моделей, їх адаптацію до вирішуваної задачі, час та точність обробки моделей.

Техніко-еономічний ефект. Забезпечує оптимізацію структури семантичної моделі, що скорочує час її обробки, пошуку і логічного виведення (адаптація моделі до вирішуваної задачі, логічне виведення на основі онтології), а також автоматичного оновлення цих моделей достовірною інформацією.

Опис. На основі створеної структури інформаційного поля об’єкта та перевірки достовірності даних розробляється семантична модель об’єкта з застосуванням удосконалених методів формалізації знань та аналізу семантичної близькості концептів та відношень моделі.

Детальніше…