Інформаційна технологія прогнозування термофізіологічного стану людини у водному середовищі

Призначення. Розробити алгоритм та програму для підтримки прийняття рішень при виборі захисного одягу та спорядження для уникнення критичного стану людини (гіпотермії) під час перебування у водному середовищі.

Технічні характеристики. Для реалізації програмного забезпечення передбачається використання комп’ютера з наступними характеристиками: Процесор: 32-бітний двохядерний процесор від 1.3ГГц; Обсяг оперативної пам’яті: від 2 ГБ; відповідна ОС MS Windows 7,8,10; Мережеві інтерфейси: Ethernet. Універсальні порти підключення до сторонніх пристроїв.

Галузь застосування. Водолазні роботи, рятувальні роботи на водних об’єктах, водні види спорту, військові операції та тренування, дайвінг. Державна служба України з надзвичайних ситуацій, Збройні сили України, Міністерство молоді та спорту України.

Переваги. Технологія дає можливість виявити та оцінити можливі ризики загрози здоров’ю людини у водному середовищі – ризик гіпотермії, в динаміці відстежити функціональні процеси, які відбуваються при цьому в організмі людини. Підтримка прийняття рішень при виборі захисного одягу в заданих умовах водного середовища (вибір конструкції та характеристик захисного одягу).

Техніко-економічний ефект. Технологія дає можливість виявити та оцінити можливі ризики загрози здоров’ю людини у водному середовищі – ризик гіпотермії.

Опис. Технологія дає змогу перевірити вплив характеристик матеріалів і конструкції гідрокостюму на терморегуляцію людини у воді для забезпечення теплового комфорту в заданих умовах.

Детальніше…