Стартував проєкт DigiUni «Цифровий університет — Відкрита українська ініціатива» — інновації в українській вищій освіті

Стартував проєкт DigiUni «Цифровий університет — Відкрита українська ініціатива».  Проєкт є ініціативою ЄС з розвитку вищої освіти в Україні в умовах воєнного стану та післявоєнного відновлення.

Мета DigiUni — забезпечити безперервну, якісну, інклюзивну та прозору освіту незалежно від місцеперебування студентів і викладачів, використовуючи цифрові інновації.  

Також DigiUni спрямований на підтримку студентів, які продовжили навчання в Україні під час воєнного стану. Крім того, проєкт сприятиме зміцненню зв’язків між українськими університетами, їхніми студентами й викладачами, які були змушені залишити Україну. 

25 березня у Києві відбулася установча зустріч з представниками університетів та організацій із Франції, Німеччини, Іспанії, Чехії та Польщі, 10 українських університетів-членів консорціуму, Міністерства цифрової трансформації України, Міністерства освіти і науки України, Національного агентства із забезпечення якості вищої освіти та Української асоціації ІТ-професіоналів. Під час зустрічі обговорили особливості реалізації проєкту, строки та результати за кожним етапом, зміст і план проведення тренінгів та інших запланованих заходів до 2027 року. 

thedigital.gov.ua