Багатофункціональний ротородинамічний агрегат-диспергатор для лакофарбової промисловості

Призначення. Агрегат-диспергатор застосовують для диспергування пігменту під час виробництва лакофарбової продукції як на органічній, так і на мінеральній основі

Галузь застосування. Лакофарбова промисловість.

Переваги. Основною перевагою агрегату перед машинами-аналогами є реалізація робочого процесу без проміжних тіл (таких як скляний бісер) і відповідно непродуктивних затрат потужності, а також багатофункціональність, що дозволяє замінити такі машини: бісерний млин; насос. Відсутність бісеру в проточній частині дозволяє значно підвищити ресурс устаткування, а також знизити експлуатаційні витрати (відсутність затрат енергії, необхідних при використанні бісеру, менші втрати сировини при зміні колірної гами продукції та ін.) Крім того, агрегат має менші масогабаритні показники порівняно з аналогами, що дозволяє використовувати агрегат на обмежених площах.

Опис. Агрегат-диспергатор – машина гідродинамічного принципу дії, в якій одночасно реалізується декілька процесів: інтенсивне гідродинамічне подрібнення пігменту при забезпеченні високого рівня гомогенізації; перекачування робочого середовища через проточну частину агрегата. Забезпечення необхідного гранулометричного складу (5–20 мкм) відбувається за рахунок формування в проточній частині агрегата інтенсивних вихрових структур, що забезпечують високий градієнт швидкостей. Перекачування робочого середовища відбувається за рахунок відцентрових сил, що виникають при розгоні рідини робочим колесом.

Детальніше…