СПОСІБ ЛІКУВАННЯ ХВОРОБ ХРЕБТА І АПАРАТ ДЛЯ ЙОГО РЕАЛІЗАЦІЇ

ПРИЗНАЧЕННЯ:

Український університет розробив спосіб лікування хвороб хребта і апарат для його реалізації, який відноситься до області медичної техніки і може бути використаний для профілактики і лікування хребта.

ОПИС:

Розроблений спосіб і апарат для тракційної терапії може використовуватися в фізіотерапевтичних кабінетах профілактичних і лікувальних установ для профілактики і лікування хвороб хребта і тазостегнових суглобів, а саме: люмбалгії, дискогенного радикуліту, остеохондрозу хребта з явищами пролабірування або грижами міжхребцевих дисків. Розробка складається з системи механічного витягування, інтегрованих нагрівачів контактного типу, джерел вібрації, блоку електромагнітного випромінювання, блоку зворотного зв’язку по температурі і станом пацієнта, системи управління, блоку введення і виведення інформації. Пацієнт, зафіксований на твердій поверхні (яка має здатність повторювати контури тіла, передавати через себе теплову енергію та вібраційні коливання), може відчувати на собі диференційоване розтягнення (відокремлений вплив на грудний і поперековий відділи хребта) з одночасним прогріванням, вібромасажем, електромасажем м’язового корсету і електромагнітним опроміненням низької інтенсивності. Гнучкість системи демонструється можливістю окремого регулювання вищезазначених фізичних факторів, при необхідності кожну із зазначених дій може не використовуватися. Особливу увагу приділено безпеці пацієнта під час лікування. Передбачені програмно-апаратні ланки захисту пацієнта, до складу яких входять зворотний зв’язок по температурі нагріву і кнопка екстреного виключення. Забезпечено захист від відмов програмно-апаратних засобів системи управління. Винахід також стосується апарату фракційної терапії, який застосовується в зазначеному способі.

ПЕРЕВАГИ:

Розроблений апарат і спосіб лікування, на відміну від аналогів, дозволяє забезпечити більш ефективне лікування різних хвороб хребта і тазостегнових суглобів, скоротити терміни лікування і реабілітації, при цьому дати можливість пройти, крім лікування, також і профілактику людей з малорухливим способом життя. Крім того, розробка дозволяє відмовитися від хірургічного втручання при лікуванні, знижує психічне травмування пацієнта, має більш широкий спектр фізіотерапевтичних дій і підвищує безпеку пацієнта.

РЕКОМЕНДОВАНА ГАЛУЗЬ ВИКОРИСТАННЯ:

Підприємства, що спеціалізуються на виробництві медичної техніки та обладнання для фізіотерапевтичних кабінетів профілактичних і лікувальних установ.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕНЬ:

Розробка дозволяє відмовитися від хірургічного втручання при лікуванні, має більш широкий спектр фізіотерапевтичних дій і підвищує безпеку пацієнта.

СТАДІЯ ГОТОВНОСТІ РОЗРОБКИ:

Демонстраційний зразок.

МОЖЛИВІСТЬ ПЕРЕДАЧІ:

    • Технічна кооперація.
    • Ліцензійна угода.

НОВИЗНА:

1 патент України.

 

ЯКЩО ВАС ЗАЦІКАВИЛА ДАНА РОЗРОБКА, БУДЬ-ЛАСКА,

НАПИШІТЬ НАМ

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *