Наноматеріали та технологія освітління натуральних вин і соків

Область дослідження – харчова промисловість.

Призначення – для ефективного освітлення і стабілізації білків у суслі, вині і фруктових соках.

Сфера застосування – харчова промисловість. Може використовуватись на харчових фабриках, різних підприємствах.

Опис. Бентоніт модифікований швидко освітлює сусло з отриманням компактного осаду. Підготовка бентоніту для обробки сусла спрощена в порівнянні з аналогічними матеріалами. Матеріал має дуже високу ступінь освітлення і адсорбції, хороші властивості суспендування, порівняно незначний обсяг каламуті, низький вміст заліза. Інтенсивно і швидко адсорбує білкові речовини і муть, тим самим швидко освітлюючи продукт. Легко випадає в осад, частково облягаючи дріжджі.

Переваги. Відстій сусла проходить за 2-3 години, що в 10 разів швидше, ніж у відомих аналогів. Матеріал дозволяє знизити вміст солей жорсткості і тим самим повніше розкрити смак напою.

Новизна. 1 патент України.

Стадія готовності. Готово до впровадження.

Пропозиції щодо співробітництва. Продаж ліцензій. Спільне доведення до промислового рівня.

Детальніше…