Автоматизована система управління комплексом водовідливу

Призначення:

Розроблена технологія призначена для скорочення споживання електроенергії при роботі насосних агрегатів системи водовідливу.

Галузь:

Розробка може бути впроваджена на підприємствах гірничо-видобувної промисловості та будь-якої іншої галузі, де застосовується паралельна робота насосних агрегатів.

Переваги:

Уперше розроблено енергоефективну автоматизовану систему управління водовідливом. Запропонована розробка дає можливість енергозбереження за рахунок: моніторингу фактичного технічного стану кожного насосного агрегату для формування переліку пріоритетів обслуговування, вибору поєднання насосних агрегатів для мінімізації питомих енерговитрат, застосування графіку включення насосних агрегатів для забезпечення мінімальної величини відкачування, можливості автоматизованого передпікового включення насосних агрегатів, що забезпечує мінімізацію коштів, необхідних для експлуатації системи водовідливу.

Опис:

Розробка спрямована на мінімізацію витрат при експлуатації системи водовідливу за рахунок оптимального поєднання насосних агрегатів та організації графіка включення насосів. Результат досягається за рахунок оптимального поєднання насосних агрегатів з різними характеристиками для паралельної роботи на загальний колектор і автоматизованого передпікового включення з оптимізацією споживання електричної енергії. Це зумовлює підвищення результуючої вартості 1 м3 відкачаних вод. Програмне забезпечення автоматизованої системи управління дає змогу здійснювати безперервний моніторинг технічного стану агрегатів, збільшуючи строк експлуатації та результуючий ККД систем водовідливу.

Детальніше…