Методика визначення параметрів сейсмічної небезпеки на будівельних майданчиках для сейсмостійкого проектування і будівництва

Призначення. Визначення параметрів сейсмічної небезпеки, необхідних для захисту будинків і споруд від землетрусів, відповідно до вимог Державних будівельних норм В.1.1.2014 «Будівництво в сейсмічних районах України» та європейських будівельних стандартів EUROCODE-8.

Галузь застосування. Будівельна галузь.

Переваги. Суттєво підвищена точність оцінки сейсмічної небезпеки будівельних майданчиків. Обираються економніші проектні рішення для будівництва сейсмостійких споруд завдяки урахуванню спектральних властивостей сейсмічних коливань із небезпечних сейсмоактивних зон та уникненню впливу резонансних і підсилювальних властивостей ґрунтів під проектованими спорудами.

Опис. Методика дає змогу уточнити рівень сейсмічної небезпеки території та виділити в її межах ділянки з ґрунтовими умовами, які підсилюють або послаблюють сейсмічні коливання. Для кожної ділянки генеруються розрахункові акселерограми і спектри реакції з урахуванням нелінійного деформування ґрунтів.

Детальніше…