Напівавтоматичний мікропроцесорний прилад для визначення індексу седиментації борошна пшениці

Призначення. Для визначення індексу седиментації (прогнозування хлібопекарської якості) борошна селекційних зразків пшениці на ранніх етапах селекції або зразків товарної пшениці.

Галузь застосування. Сільське господарство.

Переваги. Прилад допомагає виконати в експрес-режимі об’єктивний прогноз хлібопекарської якості зразка пшениці з використанням мінімальної наважки борошна (~4 г) на ранніх етапах селекції, суттєво поліпшити ефективність селекції на якість борошна. За один прийом можна провести оцінку 16 зразків борошна пшениці, за зміну — 150—180 зразків, на відміну від методу прямого визначення реології тіста, де продуктивність лише 10 зразків за зміну.

Опис. Напівавтоматичний мікропроцесорний прилад складається з мікропроцесорного блоку, блок-пакета із шістнадцятьма мірними циліндрами та електричного двигуна постійного струму. Дає змогу отримати високу кореляційну залежність (r = 0,89) індексу седиментації SDS-30 з основними прямими характеристиками технологічної якості пшеничного тіста, такими як «сила» борошна та індекс еластичності тіста.

Детальніше…