Комп’ютерна експертна система для прогнозу розчинності у воді, ліпофільності та мутагенності біологічно активних органічних сполук

Призначення. Для прогнозу розчинності у воді, ліпофільності та мутагенності біологічно активних органічних сполук.

Технічні характеристики. Експертна система реалізована у вигляді комп’ютерної програми, призначеної для експлуатації в операційних системах Windows XP/Vista/7/8/10. Рекомендована конфігурація: Pentium III і вище, від 1 Gb оперативної пам’яті, 250 Mb на жорсткому диску. Вхідна інформація: файл зі структурною формулою органічної сполуки. Вихідна інформація: передбачені значення властивостей.

Галузь використання. Медицина, фармакологія.

Переваги. Експертна система немає аналогів в Україні і відповідає світовим стандартам прогнозування розчинності у воді, ліпофільності та мутагенності біологічно активних органічних сполук.

Опис. На основі структурної формули органічної сполуки експертна система прогнозує її розчинність у воді, ліпофільність та мутагенність (тест Еймса). Прогнозовані значення цих властивостей можуть бути використані як фільтр у медичній хімії для створення нових лікарських препаратів та біологічно активних сполук; дають змогу замінити високовартісне дослідження зазначених властивостей комп’ютерним експериментом.

Детальніше…