Каталізатори риформінгу біогазу

Призначення. Для переробки природного і біогазу у синтез-газ з метою одержання аміаку, метанолу, діетилового ефіру, синтезів Фішера—Тропша та для високотемпературних твердооксидних паливних комірок.

Технічні характеристики. Термостійкі керамічні матриці стільникової структури з невисоким вмістом активних компонентів і низьким газодинамічним опором; процес комбінованого риформінгу С1 —С4-алканів за участю О2, Н2О, СО2 реалізується за 500—800 °С; вміст активного компоненту Ni — 4—5 % мас. та модифікувальних добавок 1 % мас.; стабільна робота в автотермічному режимі з найвищою енергоефективністю; синтез-газ продукується з регульованим співвідношенням Н2 /СО від 1 до 3 для отримання широкого спектра промислово важливих речовин

Галузь застосування. Використання у хімічній, біо-, нафтохімічній та переробній промисловості, аграрному секторі

Переваги. Порівняно з аналогами каталізатори мають істотно нижчий вміст активних компонентів за високої продуктивності, є стійкими до дії каталітичних отрут (сірки) і високої температури, не містять благородних металів, мають низький газодинамічний опір, що знижує експлуатаційні витрати. Компоненти, які входять до складу препаратів, використовуються в медицині та фармакологічній промисловості.

Детальніше…