Програмно-математичне забезпечення вимірювань параметрів руху космічних апаратів і малих небесних тіл

Призначення. Програмно-математичне забезпечення: CoLiTecAs – автоматична обробка кадрів і автоматизований пошук малих тіл Сонячної системи на серіях ПЗЗ-кадрів; CoLiTecSat – мануальне виявлення та автоматична оцінка положення штучних супутників Землі на серіях ПЗЗ-кадрів; CoLiTecVS — побудова кривих блиску змінних зір. 

Технічні характеристики. Середнє квадратичне відхилення вимірювань положення за співвідношення сигнал/шум зображення становить 0,25 пікселя для апертури телескопа 40 см

Галузь застосування. Астрономія. 

Переваги. Повна автоматизація процесу обробки спостережень; декілька режимів виділення рухомих об’єктів на кадрах; наявність достатньої кількості сучасних опорних зоряних каталогів; точність координат об’єктів на рівні світових астрономічних програмно-математичних забезпечень. Для слабких об’єктів програмноматематичне забезпечення CoLiTec краще за всі відомі за показниками точності і зручністю вимірювання. Можливість детального налаштування параметрів обробки з урахуванням специфіки спостережень, телескопа та камери.

Детальніше…