Технологія отримання композитного сорбенту «Силікагель-ch3coona»

Призначення. Для використання в адсорбційних перетворювачах теплоти (АПТ)  різного призначення..

Технічні характеристики. Технологічний процес виробництва композитних сорбентів складається з наступних стадій: приготування реактивів з вмістом 35 мас.% HCl «осч», 98 мас.% H2SO4 «хч», 25 мас.% NH3 «чда» і 96 мас.% С2Н5OH відповідно; розмол композитів; кристалізація; отримання композитного сорбенту шляхом осадження рідкого силікатного скла оцтовою кислотою 45 мас. частин, сушка і фракціювання.

Галузь використання. Виробництво іншої хімічної продукції. Виробництво неелектричних побутових приладів. Постачання пари, гарячої води та кондиційованого повітря.

Переваги. Використання розробленої технології синтезу нових композитних сорбентів на основі кристалогідратів та кремнійорганічної матриці, дає можливість отримати композити які мають довший строк служби, так як сіль не вимивається з пор силікагелю, та свою індивідуальну структуру. Крім цього їх температура десорбції нижче 80°C, що дозволяє використовувати альтернативні джерела енергії та низькопотенційні енергоресурси, що сприятиме зниженню експлуатаційних затрат адсорбційних перетворювачів теплоти.

Техніко-економічний ефект. Застосування створеної технології дозволить підвищити ефективність адсорбційних перетворювачів теплоти різного призначення за рахунок довшого, в порівнянні з аналогічними матеріалами, строку служби композитного сорбенту та нижчої температури регенерації. В даній технології використовується низькоконцентраційний розчин оцтової кислоти, що робить виробництво більш дешевим та екологічно безпечним. Дана технологія дозволяє утилізувати відпрацьований, або не придатний до експлуатації в АПТ композитний матеріал, що збільшує вихід композиту до 50 мас. ч., та робить виготовлення дешевшим на 15-25%.

Опис. Розроблена технологія містить одну технологічну лінію із застосуванням дозаторів, реактора-змішувача, який оснащено нагрівальним елементом, фільтру та сушарки з киплячим шаром.

Детальніше…