15 листопада 2023 р. відбудеться онлайн-лекція “Біологічно активні функціональні наноматеріали: від дієвих гнучких магнітів до фотонної логіки”

15 листопада о 16:00 команда Харківського хімічного семінару (Kharkiv Chemical Seminar), започаткованого Науково-дослідним відділенням хімії функціональних матеріалів Науково-технологічного комплексу «Інститут монокристалів» НАН України, запрошує всіх бажаючих приєднатися до чергової онлайн- лекції.

Лектор: професор Владімір Цукрук (Prof. Vladimir Tsukruk), директор Центру мікроаналізу Технологічного інституту Джорджії (Атланта, США). Вищу освіту та ступені кандидата і доктора хімічних наук здобув в Україні. Будучи у постдокторантурі,  виконував дослідження в Дармштадтському і Марбурзькому університетах та університеті Акрона. Співавтор більше 550 статей, процитованих близько 40 000 разів, з H-індексом понад 100, підготував 120 аспірантів і докторантів.

Тема доповіді: «Біологічно активні функціональні наноматеріали: від дієвих гнучких магнітів до фотонної логіки» («Bio-enabled Functional Nanomaterials: from Actuating Flexible Magnets to Photonically-Assisted Logic»). У доповіді лектор представить результати створення функціональних гібридних наноматеріалів з хіральних нематичних полісахаридів у поєднанні з оксидами графену, магнітними наночастинками та квантовими точками для адаптивних матеріалів, магнітних фотонних матеріалів і тонкоплівкової електроніки. Розповість про стабільні фотонні наноматеріали з нанокристалів целюлози та нановолокон, декорованих високофотолюмінесцентними органічними барвниками або вуглецевими квантовими точками. Поділиться результатами щодо магнітно-керованої однорідної фотонної організації нанокристалів бактеріальної целюлози, декорованих суперпарамагнітними наночастинками. Також мова буде йти про польові транзистори з багатозначною логікою, які дозволяють значно підвищити здатність до шифрування за допомогою світлового імпульсу.

Zoom link

Meeting ID: 459 004 2894
Passcode: Ch24022022

Координатор заходу: член-кореспондент НАН України, професор Валентин Чебанов (chebanov@gmail.com; info@isc.kh.ua).   

Мова семінару — англійська.  Участь вільна! Є можливість спілкування зі спікерами.

Докладна інформація

Коротко про захід: 

Вже  виповнилося майже півтора року відтоді, коли вчені Науково-дослідного відділення хімії функціональних матеріалів НТК «Інститут монокристалів» НАН України започаткували й удоступнили для широкого кола науковців Харківський хімічний семінар (Kharkiv Chemical Seminar), на якому з доповідями та лекціями виступають провідні науковці-хіміки світу. Зокрема, курс лекцій прочитали Нобелівські лауреати Жан-Марі Лен, Жан-П’єр Соваж, Річард Робертс, Курт Вютріх, Дан Шехтман, а також провідні професори з Франції, Швейцарії, Австрії, Німеччини, США, Нідерландів і інших країн. За час проведення Харківського хімічного семінару відбулося майже 30 лекцій, в яких взяли участь понад 9000 учасників (безпосередньо на засіданнях та через YouTube канал).

nas.gov.ua