Технологія нероздільного факторіального кодування мовленнєвих сигналів

Призначення. Для забезпечення обміну конфіденційною мовленнєвою інформацією в режимі реального часу, забезпечуючи її інтегрований захист від несанкціонованого прослуховування і значної частини помилок, породжених завадами в каналі зв’язку.

Технічні характеристики. Підходи до декодування мовленнєвого сигналу в метриці Хеммінга та шляхом лінійної інтерполяції орієнтовані на різні за статистичними властивостями завад типи каналів. Захищеність декодера в метриці Хеммінга вища, ніж у декодера, що відновлює вибірки методом інтерполяції, в каналі зв’язку з незалежними бітовими помилками. У свою чергу, декодер, який відновлює вибірки методом інтерполяції, орієнтований на канали з пакетуванням помилок і забезпечує більший рівень захищеності в порівнянні з декодером у метриці Хеммінга. Процедура відновлення вибірок мовленнєвого сигналу шляхом інтерполяції простіша в реалізації та потребує менше ресурсів, аніж відновлення в метриці Хеммінга. Швидкодія декодера, що відновлює вибірки шляхом інтерполяції, значно вища для ймовірності бітової помилки 10Е-3-10Е-1. Для ймовірності бітової помилки 10Е-4-10Е-2 шум, який супроводжує відновлений мовленнєвий сигнал, може бути віднесено до категорії комфортного шуму.

Галузь застосування. Телекомунікаційні системи захищеного передавання інформації. Потенційні споживачі – виробники та користувачі комунікаційного обладнання.

Переваги. Розроблена технологія забезпечує обмін конфіденційною мовленнєвою інформацією в режимі реального часу шляхом факторіального кодування даних з необхідними ансамблевими, статистичними, структурними властивостями кодових послідовностей та реалізації єдиної процедури захисту від несанкціонованого доступу та завад каналу зв’язку.

Техніко-економічний ефект. Створення принципово нової продукції для забезпечення експортного потенціалу та заміщенню імпорту. Забезпечення промисловості чи населення новим видом інформаційно-комунікаційних послуг.

Опис. Технологія нероздільного факторіального кодування мовленнєвих сигналів спрямована на забезпечення обміну конфіденційною мовленнєвою інформацією в режимі реального часу, забезпечуючи її інтегрований захист від несанкціонованого прослуховування і значної частини помилок, породжених завадами в каналі зв’язку.

Детальніше…