Біоорганічна сортова технологія вирощування зернобобових культур

Призначення. Створення конкурентоспроможних технологій вирощування зернобобових культур (соя, сочевиця, нут, горох, квасоля, люпин) для підвищення урожайності зерна, зменшення економічних затрат, поліпшення поживної цінності та збалансованості урожаю та збереження родючості ґрунту.

Технічні характеристики. Технологія передбачає комбіноване використання бактеріальних препаратів Ризогумін та Поліміксобактерин, а також триплексне застосування позакореневого підживлення комплексними добривами КОДА 7-21-7 у фазі бутонізації та зелених бобів та Комплекс КОДА у фазі наливу насіння на фоні удобрення N45P60K60

Галузь застосування. Сільськогосподарські підприємства різної форми власності , наукові установи 

Переваги. Завдяки підвищенню урожайності зернобобових культур на 10-15% забезпечується вищий економічний ефект на 15-20%, економія природних ресурсів, добрив – на 15-20%; збереження екологічного стану довкілля завдяки обмеженню використання мінеральних добрив і пестицидів; охорона ґрунтів, що проявляється у збереженні вмісту гумусу та основних елементів живлення рослин.

Техніко-економічний ефект. Застосування рекомендованої технології вирощування зернобобових культур сприяє підвищенню урожайності насіння таких культур як соя, горох, сочевиця, нут, люпин на 15-28% та збільшенню вмісту білка на 25-26%. При цьому забезпечується збереження позитивного балансу в ґрунтах основних макро та мікроелементів із отриманням кінцевої продукції що відповідає категорії ІІ органічної для промислової переробки.

Опис. Базується на здійсненні процесу повноцінного використання поживних речовин рослинами, що передбачає розробку елементів застосування комплексу альтернативних видів добрив за їх вирощування у розрізі короткострокової та довгострокової дії та базисною надбудовою факторної оцінки блоку ґрунтових умов родючості, гідротермічних умов території, ресурсного забезпечення підприємств, екологічного стану регіону, що забезпечує показники підвищення урожайності, повноцінності зерна та збереження родючості ґрунту.

Детальніше…