Інтелектуальна інформаційна технологія оцінювання адаптаційних можливостей організму

Призначення. Для реєстрації пульсової хвилі (сигнал формується за допомогою вбудованої веб-камери смартфону).

Технічні характеристики. Застосунок розроблено мовою програмування Java для роботи під керуванням операційної системи Android.

Галузь застосування. Охорона здоров’я. Заклади охорони здоров’я України різного рівня, індивідуальні користувачі регіонів України

Переваги. Самодостатність програмного забезпечення для проведення діагностики з використанням лише вбудованих засобів смартфона без додаткових зовнішніх джерел сигналу.

Техніко-економічний ефект. Соціальна значущість – підвищення ефективності надання медичної допомоги як в закладах охорони здоров’я, так і в домашніх умовах для профілактики захворювань, збільшення терміну ремісій та зменшення рецидивів захворювань. Економічна значущість – застосування створеної технології в закладів охорони здоров’я та на дому забезпечує підвищення ефективності та зменшує терміни та витрати на діагностику, лікування та реабілітацію захворювань серцево-судинної системи.

Опис. Розроблено оригінальний метод побудови та відображення на екрані смартфону пальцевої фотоплетизмограми за допомогою вбудованої веб-камери смартфону, який, на відміну від відомих, не потребує додаткових технічних засобів для реєстрації сигналу. Метод реалізовано в програмному застосунку до смартфону, що забезпечує оцінювання адаптаційних можливостей організму та надає інтегральну характеристику про властивості кровоносних судин. Експериментальні дослідження, проведені на групі з 26 волонтерів різної статі у віці від 20 до 82 років (більш як 500 фотоплетизмограм) підтвердили надійність запропонованих алгоритмічних та програмних засобів.

Детальніше…