Інформаційна технологія оцінювання динаміки змін локально-зосереджених ознак біомедичних сигналів складної форми

Призначення. Для отримання додаткової діагностичної інформації за реальними електрокардіограмами (ЕКГ), на яких відсутні традиційні електрокардіографічні ознаки ішемічної хвороби серця.

Технічні характеристики. Експериментальні базові компоненти інформаційної технології розроблено на мові програмування Delphy та Java орієнтовані на роботу під керуванням операційної системи Windows на ПК середньої потужності.

Галузь застосування. Медицина. Заклади охорони здоров’я України різного рівня, індивідуальні користувачі регіонів України.

Переваги. Розроблені компоненти інформаційної технології надають змогу вилучити з біомедичних сигналів додаткової діагностичної інформації про поточний стан пацієнта в ситуаціях, коли така інформація відсутня за традиційними ознаками.

Техніко-економічний ефект. Вирішується одна з головних задач цифрової медицини – наблизити медичні засоби безпосередньо до пацієнта, оскільки характер важких захворювань настійно вимагає розподілену систему надання медичних послуг, коли домашнє спостереження і лікування набуває важливого значення.

Опис. Створено та інтегровано в інформаційну технологію базові програмні компоненти оцінювання динаміки змін локально- зосереджених ознак фізіологічних сигналів, що характеризують вплив зовнішніх факторів на об’єкт дослідження. Тестування розроблених програмних компонент підтвердили точність та відтворюваність одержаних результатів. Апробація результатів досліджень проводилась у Державній науковій установі «Науково-практичний центр профілактичної та клінічної медицини Державного управління справами».

Детальніше…