Технологія штучного інтелекту для створення алгоритмів виконання різного рівня бойових і спеціальних операцій сучасними безпілотними комплексами

Призначення. Для виконання різних видів бойових і спеціальних операцій; створення алгоритмів та прикладних програм для планування та автономного здійснення виходу безпілотного засобу в задану область виконання бойового або спеціального завдання; синтез алгоритмів та прикладних програм для автоматичного керування групою безпілотних засобів.

Технічні характеристики. Можливість роботи з фото-, відеокамерами роздільної здатності FullHD, стерео-акустичними системами; Процесор: 64- бітний чотирьохядерний процесор від 1.8ГГц; Обсяг оперативної пам’яті: 4 ГБ; Мережеві інтерфейси: Ethernet, бездротова мережа 802.11ac, Bluetooth 5.0 та вище; Напруга живлення: 5В.

Галузь застосування. Виробництво повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування. Відкрите акціонерне товариство “Меридіан” ім. С.П. Корольова, Державне підприємство “Антонов”

Переваги. Використання технології дозволяє виконувати автономну навігацію, попередження зіткнень та здійснення розподіленого управління, що дає змогу ефективніше використовувати безпілотні комплекси для спеціальних та бойових завдань.

Техніко-економічний ефект. Підвищення ефективності управління безпілотним комплексом на 15,4%, ефективності виконання бойових та спеціальних завдань на 32,17% у порівнянні з існуючими аналогами.

Опис. Розроблено модулі інтелектуального управління сучасними безпілотними засобами. Поєднано розроблені модулі інтелектуального управління в інтегрований безпілотний комплекс. Синтезовано алгоритми для планування та автономного здійснення виходу безпілотного засобу в задану область виконання бойового або спеціального завдання. Розроблено прикладні програми для планування та автономного здійснення виходу безпілотного засобу в задану область виконання бойового або спеціального завдання. Синтезовано алгоритми та прикладні програми для автоматичного керування групою безпілотних засобів. Створено випробувально-моделювальну систему для налаштування існуючих або проектування перспективних безпілотних засобів та навчання пілотів-операторів цих засобів.

Детальніше…