Інформаційна технологія інтелектуального управління конфліктними ситуаціями динамічних об’єктів у реальному часі

Призначення. Для підвищення безпеки польотів в авіації шляхом забезпечення гарантованого рівня безпеки під час запобігання зіткнень динамічних об’єктів на базі розроблення нової інформаційної технології розв’язання конфліктних ситуацій динамічних об’єктів в масштабі реального часу.

Технічні характеристики. Процесор: 32-бітний чотирьохядерний процесор від 2.1ГГц; Обсяг оперативної пам’яті: від 2 ГБ; Мережеві інтерфейси: Ethernet. Універсальні порти підключення до бортового обладнання. Напруга живлення: 5В.

Галузь застосування. Виробництво повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування Державне підприємство “Антонов”.

Переваги. Забезпечення розходження динамічних об’єктів відносно один одного на відстані, що відповідає нормам ешелонування, в умовах складних численних конфліктів, що включають велику (до 50) кількість динамічних об’єктів і при гранично складній геометрії конфлікту.

Техніко-економічний ефект. Зниження вірогідності аварійних ситуацій під час конфліктних ситуацій на 36,4% у порівнянні з існуючими аналогами.

Опис. Розроблено новий метод розв’язання конфліктних ситуацій повітряних кораблів у масштабі реального часу та алгоритми його дії. Синтезовано алгоритм визначення пріоритетного динамічного об’єкту в конфліктній ситуації з метою забезпечення роботи нового методу їх розв’язання. Розроблено базу даних для роботи підсистеми по вирішенню конфліктних ситуацій динамічних об’єктів, що заснована на врахуванні зон невизначеності об’єктів та побудові діаграм Ейлера-Венна. Забезпечено прогнозування стану та динаміки польоту динамічного об’єкта у масштабі реального часу шляхом розробки синтезованої моделі динамічного руху об’єкта та врахування розподіленого середовища управління.

Детальніше…