Інтелектуальна технологія комп’ютерного розуміння природномовних текстів

Призначення. Для реалізації прикладних та технологічних задач комп’ютерної лінгвістики: інтелектуального аналізу природномовних текстів, виділення семантико-синтаксичних відношень природної мови.

Технічні характеристики. Технологія розрахована на використання у вигляді систем та модулів на ПК сумісного з архітектурою х86 або х64, відповідна ОС MS Windows 7,8,10, RAM 8 Гб, HDD – диск 1000 Gb, має бути встановленим Python 3.6.

Галузь застосування. Інформаційно-комунікаційні технології: аналіз потоків новин, аналіз вмісту повідомлень в соціальних мережах, тощо. Ринок розробників аналітичного ПЗ в Україні, Міністерство цифрової трансформації України, КНУ імені Тараса Шевченка

Переваги. Орієнтація на українську мову та обчислювальні засоби невисокої потужності, на противагу англомовним моделям, які орієнтовані на використання на потужних серверних комплексах.

Техінко-економічний ефект. В умовах інформаційної війни надає засоби швидкого віднаходження ознак координованих інформаційних впливів. Завдяки засобам, що можуть бути використані для аналізу ефективності реклами чи пропаганди, а також якості роботи копірайтерів, може бути використана в комерційних задачах.

Опис. На основі накопичених даних, що були попередньо оброблені шляхом побудови керуючих просторів за допомогою використання ЛСА (Латентно Семантичного Аналізу), складені бази знань про мову, що можуть бути використані в різних технічних та прикладних задачах.

Детальніше…