Технологія та апаратурне оформлення установки отримання рідких комплексних добрив

Призначення. Розробка спрямована на забезпечення можливості виробництва рідких азотовмісних та фосфоровмісних комплексних добрив різних марок, зокрема з підвищеним вмістом азоту, на мобільній промисловій блочно-модульній установці.

Галузь застосування. Машинобудування, хімічна промисловість (виробництво добрив).

Переваги. Виробництво рідких комплексних добрив замість традиційних мінеральних добрив передбачає зниження економічних та енергетичних витрат на обробку сільськогосподарських площ; зменшення негативного впливу на поверхню ґрунту за рахунок скорочення технологічних проходів техніки на оброблюваній ділянці; зниження транспортних витрат на доставку рідких комплексних добрив до місця використання або, взагалі, виключення етапу автомобільної доставки до місця використання; підвищення ефективності засвоєння корисних речовин рослинами у порівнянні з твердими мінеральними добривами.

Опис. Мобільна установка отримання комплексних рідких азотовмісних добрив надає можливість отримувати цільовий продукт з підвищеним вмістом азоту (до 30% масс.). Гнучка технологічна лінія дозволяє отримувати комплексні рідкі азотовмісні  добрива з широким діапазоном вмістом азоту та фосфору (до 20% масс. азоту та 8,5% масс фосфору), та, при необхідності, з додаванням мікроелементів. Продуктивність виробничої лінії до 15 тонн на годину за готовим продуктом

Детальніше…