Серійне виробництво алогенних МСК тваринного походження для потреб ветеринарної медицини

Призначення. Випуск малих партій алогенних МСК для наукових досліджень та практичного застосування у ветеринарній медицині.

Опис. Стовбурові клітини отримуємо від молодих здорових тварин-донорів за відповідними протоколами згідно тимчасового технологічного регламенту.

Технічні характеристики. Технологія отримання МСК вимагає наявності спеціалізованої лабораторії та відповідного сертифікованого обладнання, спеціально підготовлених для цього фахівців.

Галузь застосування. Ветеринарна медицина, біологія, клітинна інженерія, трансплантологія.

Переваги. Технологія отримання алогенних МСК розроблена і адаптована до відповідних умов у НУБІП України у 2005 -2022 рр. за державної фінансової підтримки з дотриманням вимог, орієнтованих на міжнародні стандарти.
Вона передбачає отримання алогенних стовбурових клітин від молодих здорових тварин-донорів, дозволяє отримувати від однієї тварини та зберігати цілу серію стовбурових клітин з зарання відомими характеристиками і використовувати їх як зразу після отримання, так і після тривалого зберігання в кріобанку.

Техніко-економічний ефект. Значно скорочуються терміни очікування на необхідну дозу матеріалу, економляться високовартісні реактиви в процесах культивування та отримання чистої культури стовбурових клітин, знижується вартість однієї лікувальної дози клітинного матеріалу майже в 10 разів порівняно із дозою клітин, отриманих аутогенним шляхом. Алогенні стовбурові клітини, отримані від молодих здорових тварин-донорів, безпечні у користуванні, оскільки не мають відхилень в показниках цитогенетичного контролю на предмет каріотипової їх стабільності.

Детальніше…