Технологія виготовлення напою функціонального призначення

Призначення. Для одержання напою із підвищеним вмістом біологічно активних речовин, які сприяють зміцненню імунітету, мають стимулюючу та тонізуючу дію на організм шляхом використання натуральних рослинних екстрактів та соку дикорослих ягід.

Технічні характеристики. Для підвищення біологічної цінності яблучного соку, як основного компоненту, його додатково збагачують екстрактами рослинної сировини та соком дикорослих ягід за рахунок соку чорноплідної горобини, екстрактів меліси та розмарину при наступному співвідношенні інгредієнтів: сік яблучний – 70 %, сік чорноплідної горобини – 15%, екстракт меліси – 5%, екстракт розмарину – 5%, цукор – 4,5%, лимонна кислота – 0,5%.

Галузь застосування. Харчова промисловість. Виробники харчових продуктів, безалкогольних функціональних напоїв.

Переваги. Напій функціонального призначення додатково збагачують екстрактами рослинної сировини та соком дикорослих ягід для підвищення біологічної цінності яблучного соку, як основного компоненту, за рахунок соку чорноплідної горобини, екстрактів меліси та розмарину.

Техніко-економічний ефект. Поліпшення якості життя та здоров’я населення, ефективності діагностики та лікування хворих за рахунок підвищення захисних функцій організму. Напій функціонального призначення, отриманий за запропонованою технологією, має більший вміст вітамінів групи В (в 1,2-9,2 рази), вітаміну С (в 1,3-6,3 разів), вітаміну Р (в 2,3-3,6 рази), каротину (в 5,1-7,2 разів), мінеральних солей (в 2,3-2,5 разів) та цукрів (в 1,2-1,9 рази).

Опис. Напій функціонального призначення, отриманий за запропонованою технологією, має біологічно активні речовини вихідних компонентів, що робить його перспективним продуктом оздоровчого призначення, що сприятиме зміцненню здоров’я населення, підвищення захисних функцій організму. Запропоноване використання соку чорноплідної горобини, екстракту меліси та екстракту розмарину сприяє розширенню асортименту готової продукції за рахунок нетрадиційної сировини, задовольняючи при цьому попит споживача на продукцію з оздоровчим ефектом.

Детальніше…