Система інтелектуального керування мобільними роботами в аеропортах

Призначення. Розроблення програмно-алгоритмічного забезпечення для системи керування мобільними роботами; створення методів обчислення оптимальної траєкторії переміщення мобільних роботів в цільову область виконання поставленого завдання; синтез алгоритмів навігації, розпізнавання навколишнього середовища, виявлення перешкод та супроводження об’єктів; проведення комп’ютерних моделювань та випробувань.

Технічні характеристики. Розроблена система потребує використання двох обчислювальних  засобів  міні-комп’ютерного  типу  (наприклад, Raspberry Pi або LattePanda) із додатковими сопроцесорами. Мінімальна тактова частота центрального процесора: 1.5 ГГц; мінімальна кількість оперативної пам’яті: 4 Гб. Наявність акустичних давачів; наявність оптичних давачів (із роздільною здатністю не менше 1920х1080 пікселів).

Галузь застосування. Допоміжне обслуговування авіаційного транспорту. Діяльність із керування комп’ютерним устаткованням. Вітчизняні підприємства з виготовлення роботизованих комплексів.

Переваги. Підвищення ефективності застосування мобільних роботів для різного роду операцій забезпечення діяльності аеропортів. Отримані результати мають суттєві технічні переваги над існуючими прототипами та аналогами завдяки використанню інтелектуального аналізу даних від сенсорних систем

Техніко-економічний ефект. Підвищення ефективності керування роботизованими комплексами в умовах інфраструктури аеропортів на 29,71% у порівнянні з існуючими аналогами; підвищення точності виявлення та розпізнавання перешкод на 33,1 % у порівнянні з аналогами.

Опис. 1) Створені алгоритми та прикладні програми для ідентифікації та супроводження рухомих об’єктів із застосуванням мультисенсорної системи. 2) Розроблені алгоритми та прикладні програми для виявлення та класифікації об’єктів, що перешкоджають руху мобільних роботів в аеропортах. 3) Створені алгоритми та прикладні програми для формування, координації та корегування маршрутних траєкторій мобільних роботів з урахуванням можливих перешкод для їх руху. 4) Проведено тестування та корегування прикладного програмного забезпечення для інтелектуального керування мобільними роботами на основі змістовної обробки даних від мультисенсорної системи. 5) Виконані роботи по дослідженню ефективності функціонування та підготовці до впровадження розробленого програмно-алгоритмічного забезпечення системи інтелектуального керування мобільними роботами в аеропортах.

Детальніше…