Комп’ютерна технологія моделювання та прогнозування складних взаємозв’язаних процесів

Призначення. Технологія призначена для розв’язання практичних задач моделювання та прогнозування складних взаємозв’язаних процесів різної природи на основі статистичних даних, зокрема, у системах цифрової економіки.

Технічні характеристики. Технологію розроблено для ПК в OS Windows на мові С++.

Галузь застосування. Моделювання і прогнозування соціально-економічних процесів різного рівня. Міністерства економіки, екології та фінансів, управлінські органи регіонального, галузевого та виробничого рівнів.

Переваги. Розроблені засоби, на відміну від відомих, дозволяють автоматично виявляти внутрішні динамічні закономірності поведінки взаємозв’язаних соціально-економічних процесів.

Техніко-економічний ефект. Розроблені засоби дозволяють всебічно вивчати і прогнозувати збалансований перебіг процесів у сфері цифрової економіки з метою інформаційної підтримки прийняття обґрунтованих управлінських рішень різного рівня.

Опис. Розроблено і програмно реалізовано методи синтезу системних моделей динаміки багатовимірних взаємозв’язаних процесів у класі різницевих рівнянь векторної авторегресії для інтелектуального моделювання та прогнозування складних процесів різної природи на основі статистичних даних з використанням високопродуктивних рекурентно- паралельних обчислень.

Детальніше…