Технологія одношарового наплавлення корозійностійких сталей і сплавів

Призначення. Для отримання вже в першому шарі корозійностійкість наплавленого металу, необхідний хімічний склад і високі корозійні властивості наплавленого металу.

Технічні характеристики. Для електрошлакового наплавлення двома стрічками: продуктивність наплавлення – ≥ 40 кг/год; частка основного металу в наплавленому 5-7%. Для плазмово-порошкового наплавлення: частка основного металу в наплавленому ≤ 5%; можливість використання широкого асортименту присадних порошків за хімічним складом і властивостями.

Галузь застосування. Нафтогазовий комплекс, енергетика, машинобудування, інші галузі промисловості.

Переваги. Основна перевага даної технології це висока продуктивність, використання одношарового наплавлення замість багатошарового, що забезпечує вже у першому шарі необхідний хімічний склад і високі корозійні властивості наплавленого металу, продуктивність наплавлення ≥ 40 кг/год.

Техніко-економічний ефект. Відомо, що при виготовленні корпусного нафтохімічного та енергетичного обладнання витрати на їх антикорозійне наплавлення досягають 15…20 % від загальних витрат на виготовлення такого обладнання. Заміна багатошарового антикорозійного наплавлення на одношарове дозволяє практично вдвічі знизити вищезгадані витрати на антикорозійне наплавлення, а також принаймні вдвічі підвищити продуктивність праці.

Опис. Розроблено технологію одношарового дугового наплавлення штоків  гідроциліндрів  порошковим  дротом ПП-Нп- 30Х20МН, яка забезпечує одержання корозійностійкого наплавленого металу із мінімальним проплавленням основного металу. При плазмово-порошковому наплавленні встановлено, що кращі показники зносостійкості та корозійної стійкості має сплав на основі Ni і Fe. Розроблено технологію одношарового плазмово-порошкового наплавлення  цим  сплавом деталей нафтогазових засувок. Створено технологію ЕШН двома стрічками. Технологія забезпечує вже у першому шарі необхідний хімічний склад і високі корозійні властивості наплавленого металу, продуктивність наплавлення ≥ 40 кг/год.

Детальніше…