Технологія інтелектуального управління гібридними системами в умовах невизначеності

Призначення. Для обчислення місцезнаходження та здійснення автономної навігації динамічних об’єктів за умов тимчасових або постійних комунікаційних обмежень.

Технічні характеристики. Процесор: 32-бітний двохядерний процесор від 1.3ГГц; Обсяг оперативної пам’яті: від 2 ГБ; Мережеві інтерфейси: Ethernet. Універсальні порти підключення до сторонніх пристроїв. Напруга живлення: 5В.

Галузь застосування. Виробництво повітряних і космічних літальних апаратів, супутнього устаткування.

Переваги. Результати, отримані в процесі виконання роботи, дозволяють суттєво підвищити інтелектуалізацію гібридних систем в різних середовищах за умов невизначеності, зокрема під час тимчасових або постійних комунікаційних обмежень. Розроблені методи здатні працювати за умов невизначеності та слабкої структурованості, а також моделювати різні аспекти інтелектуальної діяльності.

Техніко-економічний ефект. Технологія має суттєвий економічний вплив на експлуатацію гібридних систем різних типів, шляхом покращення технічних характеристик та зменшення вартості обслуговування. В деяких умовах, застосування розробленої технології матиме виключно позитивний вплив на екологію та зовнішнє середовище.

Опис. Розроблено алгоритм та метод виявлення конфліктних ситуацій та їх розв’язання для гібридних об’єктів в різних умовах середовища при невизначенності параметрів. Розроблено систему для розв’язання нестандартних ситуацій гібридних об’єктів та систем в умовах чисельних зовнішніх завад, виконано комп’ютерне моделювання та аналіз даних роботи системи в умовах великої кількості об’єктів в навколишньому просторі. 3. Створено рекомендації щодо розвитку інфраструктури інтелектуального управління гібридними комплексами із застосуванням розроблених методів, алгоритмів та системи. 4. Виконано експериментальні дослідження розробленої інтелектуальної інформаційної технології.

Детальніше…