Технологія функціональної питної води з додаванням рослинних екстрактів

Призначення. Для отримання води за технологією дозволяє отримати функціональну питну воду зі зниженим показником ОВП та додаванням рослинних екстрактів для людей різних вікових категорій, а також для чоловіків та жінок, які мають різний рівень розумового або фізичного навантаження.

Технічні характеристики. Функціональна питна вода, що містить у своїй основі артезіанську воду, а також іони срібла, бурштинову кислоту, лимонну кислоту, сухий водорозчинний екстракт насіння розторопші і сухий водорозчинний екстракт листя меліси в розрахунку на 1 дм3 води, г: янтарна кислота – 0,3-0,5; лимонна кислота – 0,02-0,04; іони срібла – 0,001-0,003; сухий водорозчинний екстракт насіння розторопші – 0,1-0,2; сухий водорозчинний екстракт листя меліси – 0,05-0,1.

Галузь застосування. Харчова та переробна промисловість

Переваги. Основною перевагою технологія функціональної питної води з додаванням рослинних екстрактів у порівнянні з існуючими технологіями, є збалансований склад води та наявність одного або кількох функціональних «активних» компонентів, які здатні впливати на здоров’я, витривалість, адаптацію до різних умов та настрою людини

Техніко-економічний ефект. При використанні на підприємстві потужність 15,6 м3/год., собівартість продукту становитиме 2277488 грн./ рік, прибуток – 1759792 грн./рік рентабельність продукту 77,3%

Опис. Технологія функціональної питної води з додаванням рослинних екстрактів включає наступні операції: артезіанську воду знезаражують та окислюють озоном, фільтрують на механо-каталітичних та вугільних фільтрах. В накопичувальну ємність відповідно до розробленої рецептури дозують необхідні компоненти та перемішують механічною мішалкою. Перед розливом воду знезаражують ультрафіолетом.

Детальніше…