Накісткові та інтрамедулярні конструкції фіксаторів для лікування переломів та пошкоджень кісток опорно-рухового апарату людини

Призначення. Для встановлення фіксуючих конструкцій без використання ЕОП (електроннооптичних перетворювачів), проведення реабілітаційних заходів у стислий період, проведення оперативних втручань в умовах районних лікарень.

Галузь застосування. Медицина (травматологія), реабілітація хворих та поранених в ході бойових дій, спортивний та виробничий, побутовий травматизм, лікування наслідків дорожно-транспортних пригод.

Переваги. Простота та дешевина виготовлення порівняно із закордонними аналогами; мала матеріалоємність розроблених конструкцій; надійність та стабільність остеосинтезу за допомогою розроблених конструкцій; підтверджені практикою результати використання.

Опис. Розробка передбачає створення низки накісткових та інтрамедулярних конструкцій для фіксації (остеосинтезу) пошкоджень і переломів довгих трубчастих кісток, з метою надійної та стабільної фіксації відламків. Розроблені та запропоновані конструкції дозволяють створювати різні види остеосинтезу: статичний, динамічний, копресійний. Запропоновані та розроблені конструкції дозволяють ефективно фіксувати поперечні діафізарні, косі, гвинтові та осколкові переломи, а також – подібні переломи проксимальної та дистальної частини кістки.  

Детальніше…