Пристрій для очищення стічних вод

Запланована галузь застосування та конкретне місце застосування: галузь хлібопродуктів Одеський комбінат хлібопродуктів.

Джерело фінансування: безоплатно.

Рівень інновації: немає аналогів в Україні

Наявність патенту: Пристрій для очищення стічних вод, патент на винахід № 122185, дата публ. 26.09.2020

Наявність зацікавленого Замовника: Одеський комбінат хлібопродуктів.

Впровадження: галузь – хлібопродукти, Одеський портовий елеватор.

Коротка характеристика, техніко-економічні параметри переваг та позитивних якостей.

Пристрій для очищення стічних вод містить резервуар з підвідним і відвідним лотками. Всередині резервуара установлені дискретні барабани, кожен з яких являє собою систему жорстко закріплених на горизонтальному валу на відстані один від одного двох і більше порожнистих перфорованих обертових дисків з контактним середовищем.

Обертові диски одного дискретного барабана розташовані у шаховому порядку відносно обертових дисків іншого дискретного барабана, а поверхні обертових дисків одного дискретного барабана частково перекривають поверхні обертових дисків іншого дискретного барабана.

У нижній частині резервуара по всій його ширині зі сторони підвідного лотка установлена труба для подачі нагрітого повітря з отворами по всій довжині. Підвідний і відвідний лотки пристрою розташовані з протилежних сторін резервуара паралельно один одному, обертові диски дискретних барабанів розміщені паралельно напрямку руху води і встановлені з можливістю обертання назустріч один одному, при цьому обертові диски заповнені контактним середовищем на 85-90 %.

Пристрій забезпечує ефективне очищення стічних вод від завислих і розчинних органічних домішок незалежно від їх температури, працює безперервно, має місце саморегенерація контактного середовища, відсутнє замулення.

Пристрій для очищення стічних вод забезпечує повне уловлювання усіх домішок з виробничих стічних вод, його реалізація забезпечує екологічну безпеку як для персоналу, так і для навколишнього природного середовища.

Детальніше…