Кількісне визначення ферулової кислоти у винах

Реєстраційний номер НДДКР в УкрІНТЕІ: 0116U004686

Запланована галузь застосування та конкретне місце застосування: Можливо впровадження на підприємствах виноробної галузі,  ТОВ «ПТК «Шабо»

Джерело фінансування: кошти загального фонду державного бюджету.

Рівень інновації: немає аналогів в Україні.

Наявність патенту: Спосіб кількісного визначення ферулової кислоти у винах, патент на винахід № 121009, дата публ. 10.03.2020

Наявність зацікавленого Замовника: ТОВ «ПТК «Шабо»

Впровадження: заплановано. Можливо впровадження на підприємствах виноробної галузі, ТОВ «ПТК «Шабо»

Яких додаткових дій потребує впровадження: документальне оформлення.

Коротка характеристика, техніко-економічні параметри переваг та позитивних якостей.

Винахід стосується способу кількісного визначення ферулової кислоти у винах, що включає відбір проби, відокремлення ферулової кислоти, взаємодію її з хімічними реагентами та вимірювання аналітичного сигналу, в якому ферулову кислоту відокремлюють методом тонкошарової хроматографії, піддають взаємодії на пластинці з розчином хлориду ітрію (III) та неіоногенною поверхнево-активною речовиною Неонол 9-12 при рН 6,5-6,7 і вимірюють інтенсивність люмінесценції ферулової кислоти при lвипр.=485 нм. Спосіб кількісного визначення ферулової кислоти є корисним методичним і технічним напрацюванням і може знайти застосування в контролі якості і безпеки харчової продукції.

Детальніше…