Спектромікрополяриметр для біомедичних застосувань

Призначення. Для розроблення нових методів діагностики, лікування та профілактики найбільш поширених захворювань людини (онкологічні захворювання епітеліальних тканин на ранніх доклінічних стадіях діагностики (стан початкового онкопроцесу);  колагенові захворювання;  амілоїдні хвороби;  кісткові та дегенеративно-дистрофічні захворювання людини).

Галузь застосування. Біологія, медицина, оптика. 

Переваги. Неінвазивність, експресність, підвищена у порівнянні з іншими методами точность результатів, компактність та зручність реалізації методу, порівняна дешевизна пристрою.

Опис. Розроблений прилад дозволяє проводити поляризаційно-спектральні вимірювання в системах обробки зображень біотканин як режимі in vitro, так і візуалізацію патологій in vivo. Програмне забезпечення для мікрополяриметра дозволяє розраховувати статистичні характеристики зображень біозразків, проводити їх комплексний цифровий аналіз. Результати діагностики візуалізуються у цифровому та картографічному вигляді на екрані монітору за допомогою оригінального програмного продукту. Прилад спектромікрополяриметр простий і звичний для обслуговування в клінічних умовах завдяки основі (мікроскоп), має високу точність у визначенні спектральних та поляризаційних характеристик, можливість оперувати в результатах не лише зображеннями біотканин, але й їх спектрально-поляризаційними картами.

Детальніше…