Пристрій ендоскопії та спектроскопії для виявлення та передавання слабких ЕМ випромінювань

Призначення. Для передавання інформації зі спектральне ущільнення каналів; зондування чужорідних включень в медичних ендоскопах та спектроскопах.

Галузь застосування. Медицина, національна безпека та оборона, оптоелектроніка, радіоелектроніка, радіотехніка, телекомунікації.

Переваги. Функціональність при критичних кутах згину; можливість детектування оптично малих джерел ЕМ хвиль в діелектриках; цифрове оброблення детектованих сигналів у вигляді растрових зображень та їх аналіз з подальшим ергономічним інтерфейсом.

Опис. Розробка спрямована на створення нових методів передавання інформації на основі ε-негативних метаматеріалів – структур із паралельних провідників (СПП), для вирішення важливої науково-прикладної задачі – розширення функціональності радіотехнічних пристроїв ендоскопії та спектроскопії на основі СПП та удосконалення трансмітерів растрових зображень. Такі пристрої є досить варіативними, оскільки можуть забезпечувати роботу у діапазонах частот від мікрохвильового до інфрачервоного, а також досить чутливими, вони можуть знайти своє застосування в пристроях дротового передавання інформації та в медицині.

Детальніше…